Temizlik Saplantılarında Erken Teşhis
.jpg)
Saplantılarınız Hastalığa Dönüşmesin!
Hemen hemen herkezin seviyeleri farklı olmakla birlikte değişik takıntıları vardır.Uzmanlar her on kişiden sekizinde takıntılar olduğunu tespit etmişler.mesela;temizlik takıntısı,simetri takıntısı,el yıkama takıntısı
saplantılardan birkaçıdır.
Erken erken tanı konulmazsa ve önlem alınmazsa ilerde çok ciddi obsesif kompulsif bozukluklarına yol açabilir.
saplantılar ne zaman hastalığa dönüşür sorusunun cevabına gelince; sizi sosyal yaşamdan günlük yapmanız gereken birşeyden alıkoyuyor yada hayata geç kalıyorsanız saplantılarınız tehlikeli bir hal almış demektir.
.jpg)
Örneğin; duvarda yamuk duran bir tabloyu yada masada siömetrik durmayan eşyaları düzeltme isteğiniz takıntıdır.Eğer kendinize hakim olamayıp düzeltip işiniz neyse devam edebiliyor iseniz bu takıntınızın size fazla bir zararı yoktur.Bu süreçte insanın kendini teşhis etmesi tanıması ve takıntılarının seviyesinin artttığının bilincinde olması gerekir.
Eğer tabloyu düzeltmeniz halinde tekrar tekrar kontrol edip yeniden düzeltmek isteğiniz varsa ve bu sizi hali hazırda yaptığınız işten alıkoyuyor,karşıda birisi size bişey anlatıyorken ona odaklanamıyor aklınız hala eşyanın tekrar düzeltilmesi gerektiğiyle uğraşıyor ise saplantılar tehlikeli bir hal almış demektir.
Şu durumda bir hekimden yardım almak izlenecek en iyi yoldur.Hekimin sizi yönlendireceği davranışlar ve kullanmanızı tavsiye ettiği ilaçlar doğrultusunda hastalıklı saplantılarınızdan kurtulmanız mümkün olacaktır.
Bununla beraber dozajını aşmamak kaydıyla saplantılarınızın , korkularınızn ,kaygılarınızın üstüne gitmekte fayda var.Mesela elinizi bir defa yıkadınız, tekrarını ısrarla yapmak isteseniz bile beyninizn dur diyemesi hastalığı kolay atlatabileceğiniz anlamına gelir.
.jpg)
Saplantılı davranışlarınızın erken teşhis edilmesi ve tedavi sürecine bir an önce başlanılması ile tamamen bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.
Bir ihtimal daha var ki bu hastalık dörtte bir oranında kişinin takıntılarını yenememesi halinde kalıtsal hale dönüşebiliyor.
Hastalığın tedavisinde ilaç kullanılabilir, fakat ilaç almadan da davranışçı psikoterapi ile kurtulmak mümkündür.İlaç tedavisi ilk etapta bir yıla kadardevam etmekte olup hastalığın seviyesine göre yıllar boyu da sürebilir.
Konular
- Sınav Hazırlığı Sürecinde Sağlık Sorunları
- Meme Kanserinde Erken Teşhis
- Bebek Ve Çocuklarda Yüksek Ateşte Erken Teşhis
- Saç Dökülmesinde Erken Teşhisin Önemi
- Temizlik Saplantılarında Erken Teşhis
- Çocukarda Kekemelik ve Erken Teşhis
- Gıda Zehirlenmesi Nedir?
- Gıda Zehirlenmesinin Sebepleri Nelerdir?
- Gıda Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?
- Gıda Zehirlenmesi Sonrası Nasıl Beslenmeli?
- Gıda Zehirlenmesinde Ne Zaman Doktora Başvurmalı?
- Gıda Zehirlenmesi Çeşitleri
- Saç Dökülmesi Sebepleri
- Saç Dökülmesine Karşı Doğal Çözümler
- Saç Dökülmesinde Hangi Doktora Gitmeli?
- Saç Dökülmesinde Ne Zaman Doktora Gidilmelidir?
- Kemik Erimesi Hastalığının Nedenleri
- Kemik Erimesi(Osteoporoz) Belirtileri
- Kemik Erimesine Karşı Beslenme Nasıl Olmalıdır?
- Kemik Erimesinde Egzersizin Önemi
- Kemik Erimesinde Doktora Ne Zaman Başvurmak Gerekir?
- Çocuklarda Öksürüğe Karşı Ne İyi Gelir?
- Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Geçer?
- Çocuklarda Ne Zaman Diş Fırçalamaya Başlanmalı?
- Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri
- Diş Çıkarma Tablosu
- Diş Çıkaran Bebekleri Rahatlatmak İçin Neler Yapılabilir?