Saç Dökülmesinde Erken Teşhisin Önemi



İnsan saçı ortalama 4-5 yıl uzar.Genetik sağlamsa 7 yıla kadar uzar.sonra saç dinlenme sürecine geçer.Bu döngü ortalama 20-25 defa tekrar eder.sonra saç duraklama evresine girer.

Saç dökülmesi başlı başına hastalık olmakla beraber başka bir hastalığın habercisi de olabilir.Örneğin;B12 vitamini eksikliğinde , folik asite ihtiyaç duyulması halinde, çinko eksikliğinde,çeşitli kanserlerin vücudu istila etmesi halinde saç dökülmeleri olabilir.

Her saç dökülmesi hastalık olarak görülmemelidir.Bazen beslenme bozuklukları, sürekli kullanılan ilaçlar,saç derisinde uzun süre kalan kozmotik ürünler, çeşitli hastalıkı yada vitamin eksikliği sonucu da saç dökülmeleri görülebilir yada dönemsel geçişler,mevsim değikliği de saç dökülmesini tetikleyebilir.

Her insanın saçı dökülür.Uzmanlar günde 100 tele kadar saç dökülmesini anormal görmemiştir.Eğer kökleri yok olmamışsa bu saçların tekrar çıkması olağan.

Kadınlarda saç dökülmesi daha sık görülür ve kadınlar erkeklere nazaran bu konuda daha takıntılıdır. 20 li yaşlarında saç dökülmesiyle karşılaşan erkek tedavi yöntemleri ararken 30-40 yaşlarında durumu kabullenip tedavi olmayı ihmal edebiliyor.Kadınların ise 0/0 70 e yakını bu sorunla karşılaşırken tedavi yöntemlerini merak eder ve tedaviye eğilimlidir.






Eğer saçınızda aşağıda belirtilen değişiklikler görüyorsanız bir doktora muayene olmanız yararınıza olacaktır.

*Eskiden dökülmeyen saç dökülmeye başlamış yada eskiye nispetle daha çok dökülüyor ve bu durum üç ay boyunca devam ediyor ise
*saç ayrımındaki çizgiler genişlemeye başlamış ise
*saçlar ile beraber kaş ve kirpiklerde dökülme görülüyor ise
*yama şeklinde dökülmeler oluyor,saç derisinde kızarıklık,kabuklanma tespit edilmiş ise
bir hekime görünmenizi tavsiye ediyoruz.